Telegram Hesabını Devre Dışı Bırakma veya Silme

Telegram hesabınızı nasıl devre dışı bırakacağınız ve Telegram hesabınızı nasıl sileceğinizle ilgili adımlar aşağıda verilmiştir.

Telegram, sohbetlerinizi şifreli tutan ve özelliklerle zengin olan sağlam bir mesajlaşma uygulamasıdır. Ancak yeni bir mesajlaşma uygulamasına geçiyorsanız, gitmeden önce Telegram hesabınızı silmek en iyisidir.

Ne yazık ki Telegram, uygulamanın ayarlarında doğrudan geçiş yapabileceğiniz bir düğme sunmuyor. İşte size Telegram hesabınızı nasıl devre dışı bırakacağınızı ve Telegram hesabınızı nasıl sileceğinizi gösteren adım adım rehber.

İçindekiler Listesi

Telegram'dan Ayrılmadan Önce Verilerinizi Nasıl Dışa Aktarabilirsiniz?

Telegram hesabınızı geçici olarak kapatmanıza izin vermez. Telegram’ı sildikten sonra, işlemi geri alamaz ve hesabınızı yeniden canlandıramaz veya tekrar giriş yaparak eski mesajlarınızı okuyamazsınız.

Neyse ki Telegram, ileride kullanmak üzere kaydetmek istediğiniz konuşmalar olması durumunda masaüstü istemcilerinde bir dışa aktarma seçeneği sunar.

Bunu kullanmak için Telegram uygulamasını bilgisayarınıza yükleyin ve oturum açın. Gezinme menüsünü ortaya çıkarmak için sağ üst köşedeki üç çubuğu tıklayın ve Ayarlar’ı seçin.

Şimdi, Gelişmiş’e tıklayın ve Telegram Verilerini Dışa Aktar seçeneğini bulana kadar aşağı doğru kaydırın. Buna girin ve dışa aktarmak istediğiniz veri türünü seçin.

Hangi sohbetlerin çıkarılacağını, genel kanalların hariç tutulup tutulmayacağını, arşivin video veya GIF içerip içermeyeceğini, dışa aktarma biçimini ve daha fazlasını özellikle seçebilirsiniz. Geçmişte yalnızca Telegram’da gönderdiğiniz çıkartmaları bile indirme olanağına sahipsiniz.

Dışa Aktar’a tıklayın ve verilerinizin boyutuna bağlı olarak, Telegram çıkarma işlemini birkaç dakika içinde tamamlayacaktır. Dosyayı görüntülemek için Verilerimi Göster’e dokunun.

Mobil Uygulamayı Kullanarak Telegram Hesabınızı Silme

Telegram altı ay boyunca etkin değilse hesabınızı siler. Ancak, bu ayarı düzenleyebilir ve Telegram’ın profilinizi silmeden önce ne kadar beklemesi gerektiğini ayarlayabilirsiniz. Altı ayın yanı sıra, bir ay, üç ay veya tam bir yıl olarak ayarlayabilirsiniz.

Kendi kendini imha etme seçeneğini Telegram Android ve iOS uygulamalarının ayarlarında bulabilirsiniz. Uygulamada, sol üst köşedeki üç çubuklu menü düğmesine dokunun ve Ayarlar’ı seçin. Ardından, Gizlilik ve Güvenlik sayfasına gidin ve Hesabımı sil bölümüne ulaşana kadar kaydırın.

Burada hesabınızın kendi kendini imha etmesi gereken yeni hareketsizlik süresini tanımlayın.

Telegram hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakamazsınız. Sahip olduğunuz tek seçenek Telegram profilinizi devre dışı bırakmaktır. Yardımcı olacaksa, Telegram uygulamalarını bilgisayarınızdan ve telefonunuzdan kaldırabilirsiniz.

Telegram Hesabınızı Hemen Silme

Bir ay bekleyemeyenler için Telegram, hesabınızı ve verilerinizi de hemen silmenize olanak tanır. Araç, yerel uygulamaların hiçbirinde mevcut değildir ve yalnızca web üzerinden erişilebilir. Bu, masaüstünde ve herhangi bir mobil tarayıcıda çalışır.

Telegram hesabınızı devre dışı bırakmak için My Telegram web portalına gidin, uluslararası numara formatını kullanarak Telegram telefon numaranızı girin ve ardından İleri’ye tıklayın.

Size SMS ile değil Telegram aracılığıyla bir onay kodu gönderilecektir, bu nedenle kodu almak için Telegram hesabınıza erişebildiğinizden emin olun.

Kodu "Onay kodu" kutusuna girin ve Oturum Aç'a tıklayın.

Bir sonraki ekranda, Hesabı Sil bağlantısını tıklayın. Mevcut metin kutusuna ayrılma nedeninizi yazın. Hazır olduğunuzda Hesabımı Sil düğmesine tıklayın.

Komut isteminde kırmızı Evet, Hesabımı Sil seçeneğini seçin ve hepsi bu kadar. Telegram hesabınızı ve verilerinizi kalıcı olarak silecektir.

Telegram Hesabınızı Sildiğinizde Ne Olur?

Telegram profilinizi sonsuza kadar silmeden önce, bunu yapmanın sonuçlarını anlamak en iyisidir.

Hesabınızı sildiğinizde, Telegram tüm sohbetlerinizden ve verilerinizden kurtulduğunu söylüyor. Hesabınız kalıcı olarak sonlandırılır ve mesajlarınızın yanı sıra kişileriniz de geri alınamayacak şekilde silinir.

Oluşturduğunuz kanallara ve gruplara gelince, Telegram’ı sildiğinizde bile normal şekilde çalışmaya devam edecekler ve mevcut yöneticiler ayrıcalıklarını koruyacaklar. Tek yönetici olmanız durumunda, Telegram rastgele bir aktif üyeyi yeni yönetici olarak atayacaktır.

Bunun da ötesinde, Telegram en az birkaç gün boyunca aynı telefon numarasıyla yeni bir hesap oluşturmanıza izin vermeyecektir. Ayrıca, spam ile ilgili etkinlik nedeniyle sınırlandırılmış bir hesabın silinmesi yasağı kaldırmayacaktır.

Leave a Reply